Yaşam

Salçalı spagetti tanımı, nasıl yapılır?

Makarna, büyük küçük herkesin severek tükettiği bir yemektir. Doyurucu ve hızlı hazırlanışıyla çoğu zaman sofralarımızda yerini alıyor. Salçalı spagetti aslında oldukça kolay görünen ancak bir kaç püf nokta ile lezzetini ikiye katlayacak bir makarna türüdür.

Salçalı spagetti yaparken dikkat etmeniz gereken ilk şey makarnayı paketin üzerinde yazan süreden fazla kaynatmamak. Genellikle 10 dakika kaynatılan spagetti yenmeye hazır. Diğer bir nokta ise spagetti kaynayan suyundan bir ölçü salçalı sosunuza ilave etmeniz. Bu sayede daha lezzetli bir makarna sosu elde edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Peki domates salçalı spagetti nasıl yapılır? İşte çocukluğumuzda annelerimizin yaptığı spagetti tarifi…

MACUNLU Spagetti



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler;

  • 1 paket spagetti
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • sıvı yağ,
  • Tuz, kuru nane

Yapılışı;

  • Uygun bir tencereye yeterince su koyun ve kaynatın.
  • Kaynayan suya tuz ekleyin, içine spagetti atın ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Bir tarafta spagetti pişerken başka bir tavaya sıvı yağ ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kokusu olan salçanın içine damak zevkinize göre nane atın ve karıştırın.
  • Pişen spagettiyi ocaktan alın ve bir bardak suyu kenara ayırın.
  • Spagetti’yi bir süzgeçe aktarın ve suyu boşaltın.
  • Kenara ayırdığınız makarna suyunu salçalı sosun içine dökün ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  • Birkaç dakika kaynattıktan sonra süzülmüş spagettiyi içine ekleyin ve salça sosu tüm spagetti ile karışana kadar karıştırın.

İşte salçalı spagetti yapmak işte bu kadar kolay. Bu üretim adımlarından yola çıkarak damak tadınıza göre kıyma, sebze gibi içeriklere ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu