Sağlık

Antalya Büyükşehir Belediyesi yaralı yabani hayvanları tedavi ediyor

Burdur Gölü’ne düşen nesli tehlikede olan kara akbaba, Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda tedavi altına alındı. Yunanistan’da halkalanan kara akbaba, tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, 127 cinste 1400 hayvana ev sahipliği yapıyor. Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü, hayvan çeşit ve sayılarının artırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürürken, yaralı ve hasta yaban hayvanlarının bakım ve tedavilerini de yürütüyor.

TEDAVİ VE BAKIM SÜRÜYOR

Burdur Gölü’ne düştükten sonra vatandaşlar tarafından bitkin düşen kara akbaba, Doğa Koruma Milli Parklar Burdur Şubesi tarafından detaylı muayenesi ve sağlık durumunun rehabilitasyonu için Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na getirildi. Tedavi altına alınan kara akbabanın Yunanistan’da halkalandığı belirlendi. Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Dr. Aygül Arsun, kanat açıklığı yaklaşık 2 metre, ağırlığı 6 kilo 800 gram olan kara akbabanın neslinin tükenme tehlikesi altında olduğunu belirtti.

ZEHİRLENME ŞÜPHELİ

Aygül Arsun, “Burdur’da göle düşen kara akbaba vatandaşlar tarafından kurtarılarak Doğa Koruma Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. 30 Aralık’ta kurum yetkilileri tarafından tedavi ve bakım kontrolleri için tarafımıza getirildi. O zamandan beri bakım, gözlem ve tedavisi devam ediyor. Zehirlenme şüphesiyle tedavisine başladık, röntgeni çekildi, kanı alındı” dedi.

EKOLOJİK SİSTEM İÇİN DEĞERLİ TÜRLER

Bu cinsin ekosistem için çok değerli olduğunu belirten Arsun, “Çünkü hastalığa neden olan patojenlerin leşleri yiyerek insanlara ve yaban hayatına yayılmasını engelliyor. Kara akbabanın gerekli analizleri de Akdeniz Üniversitesi tarafından yapılacak. Bakım ve tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılacak” dedi.

ŞAHİN DE DOĞAYA DÖNECEK

Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Dr. Aygül Arsun da avlanma, araç çarpması veya yuvasından düşme gibi nedenlerle yaralanan bir şahinin de tedavi altına alındığını söyledi. Şahin’in ortopedik bir rahatsızlığının olmadığını, kafesinde biraz dinlenip gücünü topladıktan sonra doğaya bırakılacağını belirtti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu