Haber

Murat Kurum’dan küresel ısınmaya dikkat çeken paylaşım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabında, küresel ısınmanın önemli boyutlara ulaştığı ve önlem alınmazsa hep birlikte yok olacağının anlatıldığı bakanlık tarafından hazırlanan kısa film yayınladı.

Bakan Kurum, yayımladığı görüntülü açıklamada, “İyi bir dünyada yaşamak, temiz hava solumak, temiz suya ulaşmak herkesin hakkıdır. İklim değişikliği hepimizi değişmeye zorluyor. Bu mücadelede topyekûn seferberlik anlayışıyla hareket etmek zorundayız. Kaynaklarımız sınırsız değil”sözlerini kullandı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde iklim değişikliğine bağlı olarak doğadaki değişimlerin ekrana yansıtıldığı kısa filmde, 4.6 milyar yıldır milyonlarca canlıya ev sahipliği yapan mavi gezegenin defalarca yok olduğu vurgulandı. ısındı ve soğudu, ancak son ısınma çok önemli tehditlerin habercisi olabilir.

“Önlem almazsak hep birlikte yok olacağız”

Son yıllarda yaşanan küresel ısınmanın büyük tehditlerin habercisi olduğunu hatırlatan kısa film, bu nedenle dünyanın birçok yerinde yangın, deprem ve sellerin meydana geldiğini gözler önüne serdi. Tedbir alınmazsa hep birlikte yok oluş olacağı ilan edildi.

Küresel ısınma nedeniyle tarımın, toprağın, hayvancılığın ve suyun tehlikede olduğuna, asırlık zeytin ağaçlarının yangınlarla küle dönüştüğüne, sellerde fındık ağaçlarının zarar gördüğüne dikkat çekilerek yapılması gerekenler, “Her şeyin bedelini bilmeliyiz, her şeyin çaresine bakmalıyız”kelimelerle özetlenmiştir.


“Bütün insanlığın sorunu”

Küresel ısınma sorununun çığ gibi büyüyerek tüm insanlığın sorunu haline geldiği ancak umudun asla yitirilmemesi gerektiğine işaret edilen kısa filmde, umudun toprakta ve insanlıkta olduğunun altı çizildi. . “İyi bir dünyada yaşamak, temiz hava solumak, temiz suya ulaşmak herkesin hakkıdır”Bildiri ile çocukların ve toplumun geleceği için iklim kriziyle mücadelede doğal kaynakları korumanın değerine dikkat çekildi.


Cumhuriyetin 100. Yılına Vurgu

İklim değişikliği ile topyekun bir çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan sinemada, “Sorun bizim sorunumuz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemenin iklim krizinin gölgesinde kalmadığını vurgulayarak, doğal kaynaklarımızı korumalıyız. Masmavi denizimiz, yemyeşil ormanlarımız, tertemiz şehirlerimiz ve doğal alanlarımızla Cumhuriyetimizin 100. yılına merhaba diyeceğiz.söylendi.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu